Årsplan religion 2. klasse

Formålet med undervisningen i kristendomskundskab er, at eleverne opnår kundskaber til at forstå den religiøse dimensions betydning for livsopfattelsen hos det enkelte menneske og dets forhold til andre.
Stk. 2.
Fagets centrale kundskabsområde er kristendommen, som den fremtræder i historisk og nutidig sammenhæng. Eleverne skal opnå kundskaber om de bibelske fortællinger og deres betydning for værdigrundlaget i vores kulturkreds. Derudover skal eleverne opnå kundskaber om ikke kristne religioner og livsanskuelser.
Stk. 3.
Gennem mødet med de forskellige former for livsspørgsmål og svar, som findes i kristendommen samt i andre religioner og livsopfattelser, skal undervisningen give eleverne grundlag for personlig stillingtagen og medansvar i et demokratisk samfund.

Centrale kundskabs- og færdighedsområder

Se venligst trinmålene i højre spalte.

Vi vil arbejde med følgende temaer:
Symboler
Bibelske fortællinger
Nye år
Det rigtige liv
Spiseregler
Jesus
Engle

Under samme himmel

Undervisningen i religion foregår 1 time hver uge. Jeg vil læse op fra bogen og tale med eleverne om det der står, og hvad der er på billederne. Ofte vil eleverne skulle tegne til, det vi har talt om. Til tider vil der også blive uddelt kopi ark, som eleverne skal arbejde med i timen.

Eleverne vil blive vurderet på deres engagement og deltagelse i timerne. De vil blive evalueret ved hjælp af små prøver i løbet af skoleåret.

Der er taget forbehold for ændringer i løbet af året.