Årsplan tysk 2. klasse

Mål for undervisningen:
Fagets formål:

Vil påpege at tysk først er et obligatorisk fag fra 5.klasse.
Eleverne skal i år lære et helt nyt fremmedsprog. Formålet for tyskundervisningen i år vil blive at introducere eleverne for et nyt sprog. Eleverne skal lære ord, lyde, sproget i sig selv, samt at kunne sige små sætninger.

Arbejdsmetoder og arbejdsformer:
Temaer i undervisningen:

Igennem året vil eleverne blive introduceret for nogle temaer: ”Familie”, ”Dyr”, ”Farver”, ”Mad” og ”Skole”. Temaerne vil styrke elevernes ordforråd. De har allerede kendskab til disse temaer fra dansk og engelsk.

Undervisningsmateriale:

Vi vil arbejde med bogen ”Spielerisch Vorschule” samt ”Spielerisch Kellermonster”
Disse bøger vil vi arbejde med i fællesskab, da bøgerne er på tysk. Bøgerne vil styrke ordforråd, og give en god begyndelse med sproget.

Undervisningsmetoder:

Vi vil arbejde i fællesskab, med højtlæsning og fælles gennemgang.

Andet:
Lektier:

Lektiemængden vil være lav, da sproget er nyt, og jeg tilgodeser at eleverne løser opgaver i klassen. Med tiden vil eleverne lektier for.

Evaluering og kvalitetssikring:
Igennem året vil jeg evaluere eleverne igennem forskellige lege og små opgaver. Frem mod sommer vil eleverne modtage en lille årsprøve.

Der vil blive taget forbehold for ændringer.