Årsplan for 9. klasse matematik

Formålet med undervisningen er, at eleverne udvikler matematiske kompetencer og opnår viden og kunnen således, at de bliver i stand til at begå sig hensigtsmæssigt i matematikrelaterede situationer vedrørende dagligliv, samfundsliv og naturforhold.
Stk. 2. Undervisningen tilrettelægges, så eleverne selvstændigt og gennem dialog og samarbejde med andre kan erfare, at arbejdet med matematik fordrer og fremmer kreativ virksomhed, og at matematik rummer redskaber til problemløsning, argumentation og kommunikation.
Stk. 3. Undervisningen skal medvirke til, at eleverne oplever og erkender matematikkens rolle i en kulturel og samfundsmæssig sammenhæng, og at eleverne kan forholde sig vurderende til matematikkens anvendelse med henblik på at tage ansvar og øve indflydelse i et demokratisk fællesskab.

Centrale kundskabs- og færdighedsområder

Se venligst nedenstående link:

Link til trinmålene

Vi kommer til at arbejde med følgende emner i løbet af året:
  • Rumfang og dimensioner
  • Statistik
  • Grafer
  • Sandsynlighedsregning
  • Vækst
  • Bevisførelse
  • Geometri samt trigonometri

Matematrix 9. Klasse
Trigonometri i praksis(udleveres senere)

Tavleundervisning
Gruppearbejde
Fremlæggelser

Efter hvert emne i bogen får eleverne en test indenfor området. Derudover vil de løbende få færdighedsregninger for som aflevering eller test i klassen.
Problemregning: ca. 5-7 stk. i løbet af året
Færdighedsregning: 1-2 pr.måned
Hjemmearbejde: Lidt for til hver gang og et par gange pr. måned skal eleverne aflevere skriftligt arbejde fra grundbogen

* Der tages forbehold for ændringer i løbet af året