Årsplan for engelsk i børnehaveklasse

Fagets formål:
” Formålet med at lære børnene engelsk fra børnehaveklassen er at de fra start bliver gjort trygge med det engelske sprog”

Centrale kundskabs- og færdighedsområder:
Undervisningen er rettet imod, at eleverne opnår en sprogforståelse for faget engelsk. Eleverne skal i skoleåret blive bekendte med Goddag/ farvel, kroppen, farver, tal, beklædning, familie, højtider som halloween, jul m.m. Igennem en masse sproglige lege og sange skal eleverne blive i stand til at huske og sige enkelte ord.

Temaer i undervisningen:
I løbet af året vil eleverne blive præsenteret for følgende temaer: ”præsentere sig selv, tal, farver, familie, forskellige lege, Højtider, dyr, kroppen, sange, spil (Twister) (Simon says)

Undervisningsmateriale:
My first English adventure og den tilhørende cd, samt to hånddukker.

Undervisningsmetoder:
Undervisningen starter gerne med at vi høre ”Hallo sangen” hvor eleverne synger med til en cd, hvor ”Mickey mouse, Minnie mouse og fedtmule” blandt andet synger med.
Så mange af de kendte Disney figurer er med i undervisningen, altså noget de kan genkende.
Vi synger, danser og leger. Med i undervisningen er der to hånddukker, så er det dukkerne der snakker engelsk og eleverne der skal svare.

Lektier:
Eleverne vil få lidt lektier for i faget engelsk, men i form af at tegne/ farvelægge en opgave samt øve sig på at udtale farver, tal, mm.

Evaluering og kvalitetssikring:
Igennem hele skoleåret vil jeg vurdere hver enkel elev, ved små prøver.